WordPress3.3 preview

Момчетата от екипа на Automattic представиха вървата бета версия на дългоочаквания 3.3 ъпдейт. Това ни позволи да погледнем какво ново ни очаква в следващата версия на WordPress,която се очаква официално да излезне в края на Ноември.

Ето и няколкото новости, които изпъкват в бета версията:

Responsive Dashboard

Приятната изненада за феновете на мобилното блогване – административния панел вече ще изглежда супер, когато влизате под мобилно устройство и на пракика ще издуха всичките апликейшъни за блогване.

Admin Bar-а

Админ лентата в горната част на сайта ви, след като сте се лог-нали е претърпяла редица промени. Изглежда леко по-квадратна, с по-тъмен цвят, като някои от елементите в нея са разместени. Директен достъп до ресурсите в WordPress.org.

Flyout Menus

Една от големите новости в WordPress 3.3, която е трудно да се опише с думи, но веднъж след като преминете към новата версия, ще забележите лекотата на навигация в административната част на сайта ви.

Media Uploader

Новият drag-n-drop media uploader, поддържа HTML5 и прави ползването му приятен и лесен под мобилни устройства и става независим от флаш!

Искате още?

Ако Ви е станало интересно и искате да разберете още за WordPress 3.3 вижте този пост в WPMU.org и прочетете за официалния релийз, директно от извора, на WordPress.org. Ентусиастите също могат да свалят и тестват сами бета версията – WordPress 3.3

Честно казано се надявах да видя, най-накрая решение за превод на сайта, извън популярните плъгини. Явно няма да е и този път. На WordCamp-a в София, Мат каза че работят върху това и в някои от бъдещите ъпдейти ще видим и това.

За сега толкова!

блогнато от леглото 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *