WordPress 3.5 – Elvin – готови ли сте за Ъпдейт?

wordpress3-5

 

Освен един прекрасен ден, вчера на 11 декември излезна новата версия на WordPress – Elvin, този път кръстена на друг голям джаззмен Elven Jones. Ако все още не сте ъпдейтнали вашата wordpress инсталация, ето кратко резюме на това какво ново в 3.5:

Медиа галерията е чисто нова!

wordpress3-5-media

Тази версия на WP излиза с изцяло обновена медия галерия. Качвамето на снимки и организирането им в галерии е супер лесно и интуитивно. Може би най-накрая плъгини като NexGen и тем-подобни ще станат най-накрая ненужни, за организиране на снимки в галерии.

Twenty Twelve – новата дефаулт тема

twenty-twelve-wordpress3-5

Новата 2012 тема, е може би най-добрата с която са изкачали до сега екипа на WordPress. Тя напълно готова за мобилни устройства и пръв поглед изглежда доста лесна за моделиране. Сигурен съм, че в близко бъдеще ще видим доста сайтове с child теми на 2012.

Правят впечатление още някои “козметични промени” в CSS-а – по-правоъгълни бутони за публикуване на постове/страници, нов tool bar в горната част на админ-а и вероятно още приятни изненади, които предстои да отрием!

Поредната стъпка в еволюцията на WordPress е вече факт и определено става все по-красива и елегантна платформа за създаване на един по-добър УЕБ.  Това е първият от сайтовете ми,  който актуализирах и всичко мина гладко, без никакви проблеми. Все пак, ако ползвате много плъгини и/или “преправяна” тема бъдете подготвени и за фалове. Един backup преди актуализация никак няма да навреди и може да ви спести време и нерви. Localhost копие на сайта ви, също е добра алтернатива, за да видите дали всичко работи перфектно. Услех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *