Skip to main content

Dropbox

2GB безплатно пространство

В този пост искам да ви представя една услуга, която аз лично намирам за страшно полезна и незаменима както в работата ми, така и в личния онлайн живот. Става дума за Dropbox -безплатен инструмент за Online Data Back Up (чудих се как да го преведа на български и накрая се отказах:), който до сега ми е спестил доста главоболия и надявам се в бъдеще да продължава да помага. Какво всъщност е Dropbox? След като се регистрирате вие имате възможност да изтеглите малка програма, която да инсталирате на компютрите които ползвате. След инсталацията, програмата създава папка My Dropbox в My Documents, която автоматично се синхронизира на всичките машини на които сте инсталирали Dropbox. Освен на хард дисковете, информацията се съхранява също и онлайн, като можете да се доберете до нея, като единственото изискване е да сте на машина с Интернет и браузер. По този начин, ценните файлове, които сте копирали в /My Dropbox/Папка1, ще са достъпни буквално от всякъде където се намирате, без да е нужно физически да сте пред компютъра на който сте ги създали/свалили/копирали и т.н. Освен това Dropbox позволява и да споделяте всички или част от папките с приятели, колеги, семийство. По този начин файловете, които споделите, ще се появят почти мигновенно в компютъра на този, с който сте ги споделили.
Dropbox идва безплатно с 2 ГБ пространство, като имате възможност да ъпгрейтнете към платена версия, която ви осигурява 50 ГБ за $9.99 на месец.
Друга безплатна опция за увеличаването на пространството е да зарибите вашите познати/колеги да отворят акаунт с ваш реферал, като по този начин и вие, и вашите приятели получавате по 250МБ бонус. Не е зле, а?

Ако съм ви заинтригувал – опитайте го! Сигурен съм, че ще се пристрастите и ще го имате на всички машини – в офиса, у дома, на лаптопа, на село…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: